08 юли 2010

Лечебна медитация с използване на цветове


по книгата на Д-р Майкъл Нютън 
"Следите на душите"

Много от клиентите ми споделят, че медитацията с цветове ги изпълва с чувство за духовна сила. Онези, които са имали проблеми с физическото здраве, казват, че най-добър резултат се постига с медитация по тридесет минути веднъж дневно или два пъти по петнадесет-двадесет минути. Моля, имайте предвид, че не предлагам тези стъпки като лекарство за физически заболявания. Силата на мисълта и способността за съсредоточаване на всеки човек е различна, както и същността на здравословния проблем. Все пак мисля, че контактът с по-висшето ни „аз" би могъл да подсили имунната система.

1.  Започнете с успокояване на съзнанието си. Простете на хората всички истински и предполагаеми постъпки, с които са ви навредили. Отделете пет минути за пречистване, в които визуализирайте цялата си отрицателна мисловна енергия, включително страховете, свързани с болестта си, като черен цвят. Представете си прахосмукачка, която се придвижва от върха на главата до ходилата на краката ви, всмуква мрака на вашата болка и страдание и освобождава тялото ви от него.

2.  Сега създайте светлосив ореол над главата си, представляващ духовния ви водач, когото викате на помощ, мислено изпращайки послания за обич. В продължение на още пет минути се съсредоточете върху дишането си и бройте вдишванията и издишванията. Внимателно ги регулирайте, докато мислите за спокойствие и се отърсвате от напрежението. Искате да хармонизирате дишането си с ритъма на тялото.

3. От този момент започнете да мислите за своята по-висша съзнателност като издуващ се бяло-златист балон, който ще закриля тялото ви. Мислено си кажете: „Искам тази част от мен, която е безсмъртна, да защити смъртната." Сега започнете най-дълбоката си концентрация. Ще изтеглите чистата бяла светлина от балона и ще я изпратите като мощен лъч към органите на тялото си. Силата на имунната ви система е в белите кръвни телца. Представете си ги като сапунени мехури, които се движат из тялото ви. Мислете как белите мехурчета атакуват черните ракови клетки и ги разбиват със силата на светлината, която побеждава мрака.

4.  Ако сте подложени на химиотерапия, подпомогнете това лечение, като изпратите виолетов лъч, подобен на светлина от инфрачервена лампа, до всички части на тялото си. Това е духовният цвят на мъдростта и душевната сила.

5.  Сега насочете зелен цвят към увредените от рака клетки. В най-трудните периоди бихте могли от време на време да смесвате този цвят със синьото сияние на водача си. Изберете предпочитан нюанс и мислете за зеленото като за течност, която съживява органите ви.

6. Последната ви стъпка е още веднъж да създадете синия светлинен ореол около главата си, за да укрепите умствената сила и издръжливост на отслабналото тяло. Разстелете го по очертанията на тялото си като защитна обвивка. Почувствайте лечебната сила на тази светлина на любовта и отвътре, и отвън. Внушете си, че сте в състояние на пълно спокойствие, и завършете, като си преповторите някоя мантра, както един клиент: „лекувай, лекувай, лекувай".

Ежедневната медитация изисква воля, но оказва много благотворно влияние. Няма правилен начин за медитиране. Всеки трябва да намери програма, която съчетава интелектуалната и емоционалната му система по начин, съответстващ на нуждите му. Дълбоката медитация води до висша духовна съзнателност и временно освобождаване на душата от личността. В това състояние тя е способна да се пренесе в друга реалност, извън нашето измерение, където всичко в съсредоточеното съзнание се слива в едно цяло.


Вижте Майкъл Нютън - Пътят на душите

По материали от Интернет. 

.