14 септември 2010

Промяната


Преходът от амбицията към смисъла

Уейн Дайър

Официален сайтКнигите на Уейн Дайър

Книгата „Промяната“ излиза малко след едноименния филм The Shift. Тя илюстрира как и защо да направим преход от Амбицията към Смисъла. Този преход елиминира чувството ни за отделеност, осветява духовната ни свързаност и направлява преминаването от подчинената на егото утрин на живота към следобеда, в който всичко се ръководи предимно от Смисъла.

Докато обмисляме как да напуснем утринта на живота, където егото е играло основната роля, и да навлезем в следобеда (и вечерта), където Смисълът замества Амбицията, може да се сблъскаме с неочаквани случки, съпътстващи тази нова посока. Почти универсален закон е, че ще преживеем някакъв срив. Но тези сривове или ниски точки осигуряват енергията, която е необходима, за да се отдалечим от егото и да навлезем в Смисъла. Промяната не означава, че ще изгубим страстта и живеца си; тя показва, че се стремим към нещо ново. Решени сме да изпълним живота си със смисъл и цел, а не с непрестанните изисквания и фалшивите обещания, които са запазена марка на егото.

Както Уейн Дайър красноречиво разкрива на тези страници, всички ние имаме възможността да преобразим живота си, като загърбим амбицията и заживеем смислено и целеустремено...

И така ще се завърнем към своя Първоизточник.

Уейн Дайър, доктор по философия, е известен в целия свят писател и лектор в областта на самоусъвършенстването. Той е автор на повече от 30 книги, създал е множество аудиокасети и видеопрограми и е участвал в хиляди предавания по телевизията и радиото. Неговите книги „Бъди господар на живота си“, „Мъдростта на вековете“, „Има духовно решение на всеки проблем“ и бестселърите на „Ню Йорк Таймс“ „10 тайни на успеха и вътрешния мир“, „Силата на намерението“, „Промени мислите си, промени живота си“ са представяни в специални предавания по националната телевизия.


.