10 юли 2010

Книгите на Уейн Дайър


Сбъднати желания
Как да овладеете изкуството на проявяването
Издадена: 2015

Всичко съществуващо някога е било въображаемо. И всичко, което ще съществува някога, първо трябва да се появи във въображението...  

Сбогом, извинения!
Как да променим саморазрушителните мисловни навици
Издадена: 2012

Дори да знаете как и какво трябва да мислите, промяната на мисловните навици, които са били с вас още от детството, може да се окаже трудна задача...  

Небето е пределът
Концепция за неограничения човек.
Издадена: 2011

Целта на тази книга е да ви покаже, че що се отнася до вашия потенциал за щастие, израстване, съзидателност, конструктивност в обществото - всичко, което цените като човешко същество - и което можете да постигнете, е буквално неограничено.


Промяната
Преходът от амбицията към смисъла.
Издадена: 2009

Книгата излиза малко след едноименния филм The Shift. Тя илюстрира как и защо да направим преход от Амбицията към Смисъла. Този преход елиминира чувството ни за отделеност и направлява...
Повече за книгата можете да прочетете тук...

Промени мислите си, промени живота си 
Мъдростта на Дао в действие!
Издадена: 2009

Промени мислите си и наблюдавай как животът ти се променя!
Това е книга-пътешествие из строфите на един древен текст, "Дао Дъ Дзин" - великото произведение на китайския мъдрец Лао Дзъ, написано преди повече от 2500 години. Повече за Дао ще намерите тук...
Вашата свещена същност
Издадена: 2009

В тази освобождаваща и обогатяваща книга д-р Уейн Дайър ни учи как да се свържем със силата на свещената си същност и независимо какво правим, да изживяваме всеки ден с усещане за по-голямо удовлетворение и покой.

Проявете съдбата си
Издадена: 2008

Управляват ли се решенията и действията в живота ви от егото?
Вярвате ли вътрешно на себе си и своите решения?
Обичате ли онова, което правите, и правите ли онова, което обичате?
Как би се променил животът ви, след като се научите да привличате онова, което желаете - мир и любов, кариера и финансово благополучие?
Вдъхновението
Издадена: 2008

"Това, което предлагам в тази книга, е съзнанието, че можем да се завърнем към вдъхновението, а то е истинският смисъл на нашия живот."
Ползата от вдъхновения живот:
Мислите ви разбиват оковите си; Умът ви се извисява над ограниченията; Съзнанието ви се разширява във всички посоки; Превръщате се в източник на вдъхновение за другите.
10 тайни на успеха и вътрешния мир
Издадена: 2008

Десетте "тайни" на успеха и вътрешния мир, представени тук, са валидни независимо дали сте в началото на пътя, наближавате края му или сте на някое друго място от пътуването. Резюме можете да прочетете тук...


Живот в равновесие
Издадена: 2007

Как изглежда животът, след като постигнете равновесие между Духа и формата?
В живота ви ще настъпи значителна промяна, когато коригирате дисбаланса между физическата и духовната си същност.
Откъс от книгата можете да прочетете тук...

Силата на намерението
Как да сътвориш твоя свят такъв, какъвто искаш да бъде
Издадена: 2005

Променете начина, по който гледате на нещата, и ще видите как нещата се променят.
Вие сте създадени от любовта, трябва да бъдете любов, за да осъществите намеренията си!
Портрет на човека, свързан с полето на намерението вижте тук...
Има духовно решение за всеки проблем
Издадена: 2005

Мисленето е източникът на проблемите - пише Дайър. - Сърцето ви крие отговора за тяхното решаване".
Проникновена, но и прагматична, тази книга е за самосъзнанието и канализирането на целебната енергия вътре във всички нас.
В книгата е направен подробен анализ на прочутата Молитва на Св. Франциск от Асизи
Мъдрост за всеки ден
Издадена: 2003

"Когато ни нараняват, хората правят единствено онова, на което са способни при дадените обстоятелства. Ако не простим, ще позволим на тези стари рани да продължават да болят". Откъс от книгата можете да прочетете тук...

Мъдростта на вековете 
Духовни послания за всекидневна употреба
Издадена: 2000

Това е една своеобразна антология от писания, стихове и слова на някои от по-големите мислители през последните двадесет и пет века. В оригинални есета д-р Дайър ни предлага да си изясним същността на всеки откъс от мъдрите послания и, което е най-важно, да ги обвържем със съвременния живот.  
Истинска магия
Или как да направим чудеса всеки ден
Издадена: 1998

В тази книга авторът ни учи как да постигаме по-висша степен на съзнание. Най-напред ни кара да си представим кое ни прави щастливи, а после ни предлага конкретни стратегии как да го осъществим. Във всеки аспект на индивидуалния ни живот - телесно здраве, финанси, интимни взаимоотношения, личностно израстване - винаги има място за чудеса. Книгата можете да изтеглите тук...
Бъди господар на живота си
Издадена: 1997

"Бъди господар на живота си" не е просто книга, която обяснява "защо", но и е надеждно помагало, което ни учи "как" да гледаме на себе си и на околния свят, за да престанем да бъдем жертви на другите и да поемем юздите на собствения си живот.
Книгата можете да изтеглите тук... 
Ще го видиш, когато повярваш в него
Издадена: 1989

Книгата, с която започна моето дълго пътуване в Духа.
Българският тираж отдавна е изчерпан.
Ако някой ми я предложи за закупуване, ще бъда много благодарен.

Можете да я изтеглите тук...
Вашите слаби места
Издадена: 1976

Първата книга на Уейн Дайър. Написва я за две седмици, след като намира сили да прости на баща си - алкохолик, който го изоставя още като бебе. Дайър напуска работата си като преподавател и тръгва да разпространява книгата сам из Щатите.
Портрет на човек, освободил се от слабите си места можете да видите тук...   Книгата изтеглете тук... 


Вижте също няколко Статии за Уейн Дайър


По материали от Интернет. 

 .

5 коментара :

 1. Чел съм най-интересните книги на Уейн Дайър-уникален автор е.Може би най-любимите ми,които съм,чел-8 негови книги досега съм прочел-са "Вашата свещена същност" и "Има духовно решение за всеки проблем",която всъщност е подобна на Вдъхновението на Дайър-което според автора значи буквално в Духа.Наистина това са уникални теми и се радвам,че има хора,които се интересуват от това :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. И аз се радвам. Напълно споделям написаното горе.

   Изтриване
 2. Коя Ви е любимата книга на Дайър ? :) Имам публикация в моя блог за "Има духовно решение за всеки проблем"-прочетохте ли 8-)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Няколко са. "Ще го видиш, когато повярваш в него", "Има духовно решение за всеки проблем", "10 тайни на успеха и вътрешния мир", "Вдъхновението", "Промени мислите си, промени живота си", ... Повечето :)))

   Изтриване
 3. Благодаря ви, Атанас! Имах нужда точно днес да прочета това! Нека Бог да е винаги с вас и във вас, както и с нас и в нас...тоест в Сърцата ни! :))))

  ОтговорИзтриване