04 декември 2017

8 знака, че изживяваме Духовно Пробуждане


Всъщност, духовното пробуждане настъпва във всеки момент, когато правим избор. Един ден, обаче, настъпва възможност за пробуждане, което e способно да промени миналото, настоящето и бъдещото. Когато направим съзнателен избор да преминем отвъд старите вярвания и модели на подражание, започват да се появяват признаци, които са сигурни знаци за нашето духовно пробуждане.

1. Задаваме си въпроса „Кой съм аз?“*

Един от основните въпроси, които започваме да си задаваме в началото на нашия духовен път e кои сме ние всъщност. С помощта на различни учения и информация, получена от книги и Интернет насочваме поглед навътре в себе си. Започваме да осъзнаваме, че сме безгранични същества, които трупат физически опит в човешко тяло. Припомняме си, че винаги сме имали връзка със Създателя, но тя e била прекъсната от група хора, които искат да ни контролират. Тогава осъзнаваме, че сме не само свързани с нашия Първоизточник, но сме една холографска частица от Всичко, Което Е.

2. Питаме се защо сме тук

Веднъж след като сме осъзнали кои сме, започваме да търсим отговор на въпроса защо сме тук. Целта на живота е различна за всеки индивид, така че започваме да търсим духовни групи, които имат подобни на нашите интереси. Едни хора търсят извънземни същества и екзопланети, докато други са привлечени от духовни изживявания и медитация. B крайна сметка различните групи са сходни, но опаковани по различен начин и това ви дава възможност да се свържете с хора с подобни на вашите възгледи. Често правим намирането на цел в живота по-сложно, отколкото е в действителност. B повечето случаи отговорът на този въпрос е пред нас през цялото време, но енергията ни e билa насочена в друга посока. Ако вършите неща, които ви карат да се чувствате щастливи, без да наранявате други хора, виe сте открили вярната пътека към целта на живота cи.

3. Животът ни се обръща с главата надолу

След като осъзнаем, че сме духовни същества във физическо тяло, ясно виждаме, че живеем в свят, в който всичко е обърнато с главата надолу. Тогава започваме да вършим нещата правилно и да изтегляме енергията си от системата, която е създадена да ни пороби и контролира. Започваме да разбираме тайните кодове, вплетени в символи и вградени с хитрост и магически заклинания, които не действат в наш интерес. Научаваме се как да заменим тази черна магия с бяла магия и започваме да виждаме себе си с по-голяма яснота и целеустременост.

4. Започваме да се сблъскваме със синхроничности отвъд съвпаденията

Синхроничностите ca знак, че сте поели по-най-високите духовни пътища. Например това може да е повтарянето на определен израз или дума, които срещате по няколко пъти на ден продължителен период от време. Често хората поглеждат към часовника си точно когато часът e 11:11 или 22:22 и т.н. Нещата в живота ни започват да се развиват безпроблемно и по-често имаме предчувствия или дежа́ вю. В крайна сметка разбираме, че реалността, в която живеем, е една матрица, сравнима с телевизионно шоу. Ако не ви харесва това, което виждате, се научавате да го променяте чрез смяна на честотата или канала.

5. Прекъсваме много от старите cи връзки и влизаме в няколко много важни нови взаимоотношения

С напредъка в духовното ни развитие, творческата енергия, от която сме изградени, започва да вибрира с по-висока честота. Toвa ускорение променя начина, по който влияем на другите и дори може да накара някои хора да се чувстват некомфортно. Възможно е те да започнат да се отдалечават от нас, защото се включва защитният им механизъм и егото им създава извинение за това, че не искат вече да са около нас. Задейства се Универсалният закон за вибрационно привличане и нивата на нашите вибрации започват да привличат като магнит хората, които са на същата вибрационна честота. Поради тази причина ние може внезапно да сменим работата си или да започнем да преследваме мечта, която винаги сме искали да осъществим. Може да сменим местоживеенето си с място, където имаме възможност да създадем нови духовни взаимоотношения.

6. Освобождаваме се от материални притежания

"Пролетното почистване" може да започне по всяко време на годината, когато осъзнаем, че сме заобиколени от излишни материални неща, които ни дърпат надолу. Древната практика Фън Шуй взема под внимание това, че положителният енергиен поток в една стая или къща може да донесе хармония на тези, които я обитават. Хората, минали през този преход, осезаемо усещат намаляване на натоварването и освобождаване при раздялата c ненужните вещи. Започваме да осъзнаваме, че манията за материални притежания промива нашите мозъци и това ни тежи, като държи вибрационните ни полета на по-ниска честота.

7. Осъзнаваме, че Любовта е основният градивен елемент

Едно от най-големите достижения на духовното пробуждане е премахването на защитните прегради около нашите сърца. На повечето хора са им разбивали сърцата, без значение дали става въпрос за провалена интимна връзка, предателство от добър приятел или дори дете, което напуска дома, за да учи в университет. Положителните събития включват раждане на дете или намиране на здрава връзка, която да ви позволи да извървите заедно пътя на духовно пробуждане. Способността да привлечете най-подходящия партньор или сродна душа започва с това да обичате себе си и това, което сте. Верижна реакция от събития ще се случи и ще ви изчисти от заклещената негативна енергия, подготвяйки ви за една здравословна и любяща връзка. Ако сте открили вашата сродна душа преди духовното пробуждане ще знаете, че разполагате с човек до себе си, който ще ви подкрепя, докато заедно израствате духовно.

8. Запазваме спокойствие по време на буря

Осъзнавайки, че сме се пробудили духовно в този живот, ние започваме да променяме възприятията си от страх и борба за оцеляване към любов и прошка. Когато се освободим от борбата за оцеляване и страха от смъртта, ние създаваме пространство вътре в нас, което променя нашето минало и програмира нашето бъдеще. Тогава обикновено се появява и силният копнеж да сме в услуга и да помагаме на другите.

Споделен стремеж към свобода

Следвайки стъпките по пътя на духовното ви пробуждане, ще достигнете до най-висшето състояние на любов и щастие. Промяната на света започва от всеки отделен човек и отразява отговорността, информираността и намеренията на индивидуално ниво.

Когато обичаме себе си, ние създаваме пространство и за любов към другите. Отпадат всички стремежи за господство, конкуренция и разногласия и отговорите на всички въпроси стават достъпни на индивидуално равнище. Увеличаването на броя на духовно пробудените хора оказва своето въздействие върху цялата планета. Този процес ще продължи, докато не се освободим напълно и заедно създадем една Нова Реалност.


Моят отговор на въпроса "Кой съм аз?"


Източник:  http://themindunleashed.com/2014/11/8-clues-experiencing-spiritual-awakening.html


 .