10 ноември 2017

Контактьори, медитация и Бетовен


В Тълковния речник пише, че Контактьори са хората, които претендират, че осъществяват връзки с извънземни същества. Бих добавил: получават информация от Друг свят.

Като млад се питах, откъде Иисус е познавал на 12 год. възраст Светото Писание, за да спори пред Храма с книжниците [Лука 2:41-52]?

Как е нарисувал Леонардо скица на парашут през 1483 год.?

Шри Рамана Махарши на 16 год. възраст напуска дома си и училище и живее като отшелник в пещери на хълма Аруначала в продължение на 17 години в мълчание. Когато проговаря, започва да цитира Ведите и Упанишадите.

А Нострадамус, Тесла, Едгар Кейси, Слава Севрюкова и пр.?

Аз вярвам, че контактьори съществуват и те наистина получават информация от Някъде.
=  =  =

Медитация е практика, в която дадено лице тренира ума и/или предизвиква режим на съзнанието, за да постигне физическо, емоционално, умствено и духовно развитие (Уикипедия). 

За медитацията е писано много, включително и в този блог.

=  =  =

Лудвиг ван Бетовен (1770-1827) е немски класически композитор, представител на Виенската школа, важна фигура в преходния период между класицизма и романтизма. Смятан за един от най-великите композитори в историята на музиката, той вдъхновява множество композитори, музиканти и слушатели поколения наред (Уикипедия). 

Със своята дълбочина се отличават симфонии №7 и №9, които са създадени, когато композиторът е бил почти напълно глух.

= = =

И така, каква е връзката между контактьорство, медитация и Бетовен?

Контактьорът Дарил Анка се свързва преди повече от 20 год. с мултидименсионното извънземно съзнание Башар и оттогава застава пред групи от хора и дава възможност на Башар да отговоря на техни въпроси. Нещо подобно на придобилите известност в България Абрахам - Хикс

През 2012 г. Башар говори за целебната сила на Симфония №7 на Бетовен и по-конкретно за първите 3 минути от втората част.

Той съветва: "Пуснете си го, когато сте в състояние на мир и спокойствие. Оставете го да ви облее. Тези звуци са именно и точно това, което отговаря на идеята за освобождаване от миналото, освобождаване от тъгата, от самосъжалението, прощаване на себе си и преминаване към вибрация, която ще привлече необходимата енергия, подходяща за вас, за да бъдете здрави, което е ваше рождено право..."

Следва запис на думите на Башар и откъса от симфонията, както и 60-мин. клип за медитация върху темата.








Дали Башар съществува или не е отделен въпрос. Според мен няма невъзможни неща.

Но дори Дарил Анка сам да е измислил тази медитация върху Бетовен, бих могъл само да го поздравя и да му благодаря, защото тя дълбоко въздейства и наистина помага...

Източник:  Интернет, http://www.bashar.org/

 .