25 юли 2016

Цитати на известни личности


Лао Дзъ

Дао, което може да бъде описано, не е вечното Дао. Име, което може да бъде назовано, не е вечното име. Дао е едновременно именувано и безименно. Безименното е Първоизточникът на всичко; именуваното е Майка на десетте хиляди неща.
. . .


Гаутама Буда

Тайната на здравето и за двете - ума и тялото - не е да скърбите за миналото, нито да се тревожите за бъдещето, а да живеете в настоящия момент разумно и добросъвестно. 
. . .


Патанджали

Когато човек стане непоколебим във въздържането си от нараняване на другите, всички живи същества престават да чувстват враждебност в негово присъствие. 
. . .
Марк Аврелий

Много малко е необходимо, за да имате щастлив живот; всичко е вътре във вас, в начина ви на мислене.
. . .Хенри Дейвид Торо

Ако си строил въздушни кули, трудът ти не е отишъл напразно - точно там им е мястото. Остава само да им иззидаш основите.
. . .Свами Вивекананда

Моят идеал може да бъде изразен с няколко думи и те са: да проповядвам на хората тяхната божественост и начина по който те могат да я проявят във всяко движение от живота си.
. . .Махатма Ганди

Като човешки същества, нашето величие е не толкова в това да можем да съградим света отново - това е мит на атомната ера - колкото в това, да можем да изградим отново себе си.
. . .Алберт Айнщайн

Аз искам да знам как Бог е сътворил този свят. Аз не се интересувам от този или онзи феномен, от спектъра на този или онзи елемент. Аз искам да узная мислите на Бога; всички останали неща са детайли.
. . .
Далай Лама

Всички големи религиозни традиции носят в същността си едно и също послание: любовта, състраданието и прошката трябва да бъдат част от нашето ежедневие.
. . .
Уейн Дайър

Променете начина, по който гледате на нещата и нещата, които гледате, ще се променят.
. . .Екхарт Толе

Вие сте тук, за да позволите да се осъществи божественото предназначение на Вселената. Да, точно толкова сте значими!
. . .

 . 

Няма коментари :

Публикуване на коментар