02 септември 2015

Спомняйки си Уейн Дайър: 20 цитата, които ще ви помогнат да станете по-добри




Загубихме една красива душа и човешко същество на 29 август. Д-р Уейн Дайър беше пионер в областта на личностното развитие и допринесе за дълбока промяна в живота на милиони души по целия свят.

Тук са подбрани 20 цитата от негови книги – не само за да помним едно изключително човешко същество, но и да ни помогнат, мотивират и вдъхновят да станем по-добри във всяко отношение.

1. Обстоятелствата не създават човека, те го разкриват.
2. Ако вярвате, че ще стане, ще видите възможности. Ако смятате, че няма да стане, ще видите препятствия.
3. Променете начина, по който гледате на нещата и нещата, които гледате, ще се променят.
4. За всичко, което се е случило с вас, можете да съжалявате или да го приемете като подарък. Всичко е или възможност за растеж или пречка по пътя. Вие трябва да изберете.
5. Борете се за него сега. Бъдещето не е обещано на никого.
6. Когато преследвах парите, никога нямах достатъчно. Когато си поставих цел в живота да бъда полезен и да се раздавам на другите, тогава станах проспериращ.
7. Спри да действаш така, сякаш животът е репетиция. Изживей днешния ден, сякаш е последен. Миналото е свършило безвъзвратно. Бъдещето не е гарантирано.
8. Всичко, против което сте, ви прави по-слаби. Всичко, за което сте, ви прави по-силни.
9. Как хората се отнасят с вас е тяхна карма. Как реагирате е ваша.
10. Не можете да бъдете самотни, ако ви харесва лицето, с което сте сам.
11. Отлагането е една от най-често срещаните и най-смъртоносни болести и неговото влияние върху успеха и щастието е пагубно.
12. Няма недостиг на възможности да си изкарвате прехраната с това, което обичате. Има само недостиг на решителност да го накарате да се случи.
13. Можете да оставите старите навици зад гърба си, като започнете с мисълта: "Аз се освобождавам от нуждата от това в живота ми“.
14. Фактът, че сте готови да кажете: "Аз не разбирам и това е ОК" е най-голямото разбиране, което бихте могли да достигнете.
15. Когато съдите другите, вие не определяте тях, вие определяте себе си.
16. Вие може да сте убедени, че даването е невъзможно, защото имате твърде малко за себе си. Ако не сте щедри, когато е трудно, няма да бъдете щедри, когато е лесно. Щедростта е функция на сърцето, а не на портфейла.
17. Никога не е пренаселено по продължение на допълнителната миля.
18. Покоят е резултат от настройване на ума да възприема живота такъв, какъвто е, а не какъвто си мислите, че трябва да бъде.
19. Когато изборът е да бъдете прав или да бъдете любезен, винаги избирайте това, което ви носи покой.
20. Когато изстискате портокал, излиза портокалов сок, защото това има вътре. Когато вие сте притиснати, излиза това, което има вътре във вас.

Един от най-добрите начини да запомним хората и да отдадем почит към техния живот е да изпълним тяхното завещание по някакъв начин в собствения си живот. Нека тези 20 цитата от Уейн Дайър ви мотивират да станете по-добри човешки същества, да увеличат вашия неизчерпаем потенциал и да ви подтикнат да отделяте по малко време от натоварения ви ден, за да си спомняте за един човек, който трансформира живота на милиони хора по такъв дълбок и могъщ начин.

Източник: http://www.entrepreneur.com/article/250142
 .