23 юли 2015

Дали този живот е просто един сън?


Греби, греби в своята лодка

Леко надолу по течението.

Весело, весело, весело, весело

Животът е просто сън. *

Представете си, че ви подхвърля идеята: този свят е толкова реален, колкото сънят ви снощи? Помислете за момент. Какво би означавало това за вас, ако е вярно? Ако установите със сигурност, че сте заспали в друго измерение и сънувате сегашния си живот? Ще изразходвате ли толкова много енергия в тревоги? Ще прекарате ли толкова много време в работа и саможертви? Бихте ли правили нещата по различен начин, ако знаехте със сигурност, че този живот е просто сън?

Осъзнато сънуване.

Има терапевти и учители, които обучават хората в изкуството на осъзнато-то сънуване. За да се постигне осъзнат сън, човек трябва да реши преди да заспи, че ще остане в съзнание по време на съня си. Има много техники за тази цел и аз ви насърчавам да изследвате и да ги пробвате!

Но какво означава да сънувате осъзнато в будно състояние? Ако ние приемем идеята, че този живот - този свят - е сън, можем ли да станем осъзнати тук и сега за реалността след събуждането ("смъртта")?

Какво е реалност?

Всъщност, има много нива на реалността. Точно сега вие живеете на триизмерна Земя, която е сън в четвъртото измерение.

Ако се събудите или станете осъзнати за вашата четириизмерна реалност, всичко в този свят ще ви се стори много сюрреалистично - точно както ако бяхте осъзнати в снощния си сън.

Осъзнавайки кои сте във вашето Будно състояние, вие започвате да гледате на сегашното си място като на учебна площадка.

Поемете си дъх.

Когато се пробудим за това, какво в действителност се случва тук - ние се отпускаме. Ето защо йогин-ите и гуру-тата са винаги толкова спокойни и усмихнати. ТЕ ВИЖДАТ НЕЩО, КОЕТО НИЕ НЕ ВИЖДАМЕ. Това, което те виждат е, че не е възможно да се допусне грешка. Не може да не ви стигне времето за нещо и не можете да провалите мисията си.

Ако не получите нещо в съня си, измъчвате ли се, ядосвате ли се на сутринта? Не. Било е просто сън. Гуру-тата знаят, че този живот също е сън и че няма нищо наложително или неотложно за вършене. Уроците, които е предвидено да научим, ще бъдат научени, без значение дали сме стресирани или спокойни.

Духовните учители по света знаят, че всичко е наред. Винаги е било и винаги ще бъде наред. И понеже се ОТПУСКАТ, те получават повече проницателност, психически знания, интуиция и всички забавни неща, които ВИЕ копнеете да изпитате, но все се разминавате с тях.

Вие сънувате точно сега. Поемете дълбоко въздух и се отпуснете. Насладете се на гледката. Отделете време, за да помиришете цветята. Възлюбете ближния си.

Осъзнайте, че сте вечни и сте създали този свят като място за учене. Не като място да бъдете побеждавани, наскърбявани, стресирани и нещастни през цялото време. Вие сте създали това място, за да можете да се събудите и да проумеете какво наистина се случва.

Това място е сън в съня в съня в съня...

Вашето истинско Себе все още е в безопасност у дома с Всичко, Което Е. 

Защото никога не е напускало това място.

Изгрейте и Блестете.

____________
* Американска детска песен

Източник: http://ceo2030.blogspot.bg/2015/07/is-this-life-just-dream.html


 .